Het verhaal achter Couverts

Het leven wordt steeds digitaler: we plaatsen elke dag berichten online, kopen er onze kleding, zoeken er op wanneer de trein gaat en boeken er onze vakanties. Het online kopen van vliegtickets en reserveren van hotels is de normaalste zaak van de wereld. Dus waarom zou je een restaurant nog wel telefonisch reserveren?

Zo dachten Paul Wiertz en Michiel Huisman, oprichters van Couverts, ook. Het begon in 2009, toen het tweetal wilde gaan eten met een zakenrelatie, maar telefonisch reserveren niet direct lukte en ze later terug moesten bellen. Dit kon beter, dachten zij. Een avond uit moet makkelijk en snel te regelen zijn, zonder zorgen. Juist omdat spontane etentjes zo gezellig zijn, maar je niet teleurgesteld wilt worden als er geen plek meer is.

De service van Couverts

Vanuit deze gedachte ontstond Couverts: een gratis platform dat gasten en restaurateurs met elkaar verbindt. Het online reserveringssysteem biedt gasten snel en overzichtelijk het aanbod van beschikbare restaurants in de buurt. Reserveringen via Couverts worden direct in de online agenda van het restaurant gezet, zodat het overzicht altijd up-to-date blijft. Ga voor gemak, reserveer online en bespaar tijd, moeite en energie!

Real-time reserveren

Wanneer je je ’s ochtends bedenkt dat je ’s avonds ergens wilt gaan eten, hoef je niet meer te wachten tot het restaurant open is om een tafel te reserveren. Online reserveren gebeurt eenvoudig en snel, waarna je binnen vijf seconden een bevestiging via de e-mail ontvangt. Couverts is dan ook niet voor niets de grootste reserveringssite van Nederland. Naast de website is het ook mogelijk om gebruik te maken van Couverts door middel van de app. Deze is te downloaden voor iOS en Android.

Leer ons team wat beter kennen

Binnen ons team staan passie voor horeca en een persoonlijke, enthousiaste benadering centraal. Alle medewerkers hebben dan ook een horeca-achtergrond en kunnen zich daarom goed verplaatsen in de schoenen van zowel de restaurateur als de gast. Toen Couverts net werd opgericht bestond het team uit twee personen, wat inmiddels – inclusief de werknemers van Dinnersite – is uitgegroeid tot een team van zo’n 25 vaste mensen.

Paul: Je bent zo goed als je team. Het is dan ook ontzettend motiverend om te zien hoe je als klein team zulke grote stappen maakt.

Een kijkje achter de schermen

Benieuwd naar hoe het er concreet bij ons aan toe gaat? In 2015 hebben wij een commercial gelanceerd en hoe leuk is het om kijkje achter de schermen te krijgen! Het was een dag vol drukte en geregel, maar we zijn erg blij met het eindresultaat. Bekijk het complete verslag in dit blogartikel.

Accountmanagers van Couverts

Het salesteam van Couverts

Groei Couverts

De afgelopen jaren heeft Couverts veel ontwikkelingen doorgemaakt om jou elke keer weer een onvergetelijke avond te laten beleven. Van de eerste Dinerweek tot de lancering van de app en van de verhuizing naar Amsterdam tot het aansluiten van 2.000 restaurants. Prestaties om trots op te zijn! Heb jij al eens gereserveerd via Couverts? Neem eens een kijkje op onze website en ga vanavond nog op stap!

 Tijdlijn Couverts